Wednesday, September 19, 2018

Er bestaat heel wat controversie rond de cryptomunteenheid Bitcoin. In dit artikel gaan we alles eens op een rijtje zetten; de bestaansgeschiedenis, de torenhoge winstmarges, de valkuilen en de toekomst van deze ophefmakende munteenheid. Lees hieronder verder en bepaal zelf of het verstandige keuze is voor jou om te investeren in dit onlinefenomeen. Opgericht op 31 oktober 2008 door creator Satoshi Nakamoto is Bitcoin al snel uitgegroeid tot de grootste digitale valuta in de wereld.

Het idee achter deze digitale munteenheid is om een veilige manier betaling te verzekeren, zonder middle-man (denk bijvoorbeeld aan een bank die transactiekosten aanrekent). Momenteel zijn er wel bijna 17 miljoen Bitcoins in omloop. Bitcoin een is munteenheid die enkel online is te verhandelen, het gaat hier dus niet om fysieke biljetten of munten. Sinds 2005 wordt de cryptocurrency aanvaard in enkele winkels in Nederland en dit aantal zal nog stijgen met de loop der tijd. Er zijn in Nederland al enkelingen biljoenair geworden met het investeren in en verkopen van Bitcoins. Het is degelijk mogelijk om groot geld te verdienen met slimme investeringen. Maar de Bitcoin is enorm gevoelig aan koerswisselingen!

In december 2013 bereikte Bitcoin de bodem, enorme schommelingen in de koers halveerde de waarde van één Bitcoin op één week tijd. Deze grote schommelingen in waarde maakt heel wat economen sceptisch over deze digitale valuta. Er zijn bronnen die het afraden om te investeren. De risico’s zijn te hoog om zeker te zijn van rendement. De toekomst van de Bitcoin is bijna onmogelijk te voorspellen. Enkele banken in Nederland hebben al klacht neergelegd tegen de nieuwe munt. Het onstabiele verloop van de munt is voor velen nog een raadsel en men kan onmogelijk voorspellen of Bitcoin binnen 10 jaar door iedereen aanvaard zal worden als legitiem betalingsmiddel.

Bitcoin is een cryptomunteenheid waarmee grote winsten kunnen gegenereerd worden, maar er zijn ook veel risico’s aan verbonden. Hou een koel en klaar hoofd wanneer je beslist om te investeren. Wees ervan bewust dat je winstmarges afhangen van het grotere economische plaatje en dat de Bitcoin in het verleden al grote schommelingen heeft ervaren.

Wil je meer artikelen ontvangen? Geef dan je email op.

Naam

Email